Kylpylähotelli Päiväkummun energiaremontti

Osoite: Ylhäntie 1, 09120 Lohja
Hankeosapuolet: Solaris Kylpylät tilaaja, energiapalveluyritys LeaseGreen
Valmistumisvuosi: 2018

Karjalohjalla sijaitsevaan kylpylähotelliin kuuluu yhdeksän erillistä rakennusta, jotka ovat peräisin eri vuosikymmeniltä. Hotellin päärakennus on rakennettu 1980-luvun alkupuolella, ja sitä on laajennettu 1990-luvulla. Sen lisäksi kiinteistöön kuuluu kolme 1970-luvulla rakennettua rivitaloa ja viisi uutta erillistä pientaloa. Lämmitettäviä neliöitä on kaikkiaan yli 10 000, ja valtavasti lämmitettäviä kuutioita.

Kestävän kehityksen ratkaisut:
LeaseGreenin toteuttama energiaremontti parantaa kylpylähotellin olosuhteita ja pienentää kiinteistön korjausvelkaa samalla, kun energiankulutus pienenee reilut 10 prosenttia. Samalla Päiväkummun hiilidioksidipäästöt vähenevät 83 tonnia vuodessa, mikä vastaa lähes 20 omakotitalon vuotuista hiilijalanjälkeä. Remontin näkyvin osa löytyy ravintolan katolta. Siellä on 76 aurinkopaneelia, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 135 m2. Ne tuottavat vuodessa sähköä reilut 17 MWh, mikä kuluu pääosin ilmanvaihtokoneisiin.
Päiväkummun ilmanvaihto ja valaistus modernisoitiin, minkä lisäksi kiinteistöön asennettiin 20 kWh:n aurinkosähköjärjestelmä.