Mitä kiertotalous rakennetussa ympäristössä tarkoittaa?

kiertotalous-tuplasinetti-500

KIERTOTALOUS on talousmalli, jossa ja talouskasvu ei ole riippuvainen luonnonvarojen kulutuksesta. Kiertotaloudessa tuotanto ja kulutus synnyttävät mahdollisimman vähän hukkaa ja jätettä. Tehokkaassa toimintamallissa materiaalit kiertävät ja säilyttävät arvonsa mahdollisimman pitkään, ja kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen.

RAKENNETUSSA YMPÄRISTÖSSÄ kiertotalous tarkoittaa alan syvällisesti omaksumaa kiertotalouden toimintamallia ja sitä tukevaa politiikkaa, jotka yhdessä vievät kohti kestävästi rakennettua ympäristöä.

Rakennetulla ympäristöllä on kiertotaloudessa olennainen rooli materiaalien ja energian kiertokulkujen optimoimisessa sekä resurssien palauttajana ja uudistajana. Suunnittelussa hyödynnetään vanhoja ympäristöjä elinkaarta uudistaen ja käyttöarvoa pidentäen. Tarpeettomille materiaaleille ja tuotteille etsitään uusia käyttömahdollisuuksia, jotta niihin sitoutunut rahallinen ja käyttöarvo säilyvät kiertokuluissa.

Kiertotalous on kiinteistö- ja rakennusalalle välttämätön keino ratkaista ilmastonmuutoksen, hupenevien luonnonvarojen, kiristyvän lainsäädännön ja kasvavien jätemäärien tuottamia haasteita. Kiertotalous on samalla merkittävä kehittymisen ja muutoksen mahdollisuus koko alalle – muuttuvassa toimintaympäristössä innovatiivisia tuotteita ja palveluita kehittäville edelläkävijöille on tarjolla runsaasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Seuraa ja tule seuratuksi myös Twitterissä

– Kiertotalous rakennetussa ympäristössä @KRkiertotalous #KIRAkiertotalous

Kansanedustajaehdokas

  • Sähköpostiosoitetta ei näytetä sivuillamme, eikä sitä käytetä muuhun kuin kampanjaan liittyvään viestintään.
Bitnami