Kiertotalouden ideakatalogi

Yksi suurimpia esteitä tilaajien toimissa kiertotalousratkaisuiden käyttöönotolle on tiedon puute. Tietoa ratkaisuista siis kaivataan, jotta innovatiivisia ratkaisuja osataan kysyä ja tukea niiden hankintaa.

Ideakatalogi on verkkopalvelu joka kokoaa tietoa uusiomateriaalituotteista tai kiertotalouspalveluista vauhdittaakseen kiinteistö- ja rakennusalan kiertotaloutta. Ideakatalogia ylläpitää Green Building Council Finland.

PS: Katso myös FIGBC:n julkaisemat Kiertotalouden ideakortit ja vinkkilistat rakennushankkeen eri vaiheiden kiertotalouteen.

Julkaisemme ideakatalogiin innovatiivisia, kunnianhimoisia esimerkkejä kiertotaloudesta. Pidätämme oikeuden päättää julkaistavista tuotteista ja palveluista.

Kuuluisiko teidän tuotteenne tai palvelunne Ideakatalogiin? Laita tiedot sekä linkki meille osoitteeseen kiertotalous@figbc.fi.


idea-hankevaihe
idea-tuotevaipalvelu
idea-liiketoimintamalli

A-Insinöörien asiantuntijapalvelut

Palvelu
Meiltä saat konkreettisia neuvoja ja ohjeita, joilla edistät kiertotaloutta rakentamisessa. Rakennuttamisen, rakennesuunnittelun ja infrarakentamisen asiantuntijoista koostuva kiertotaloustiimimme auttaa sinua purku-, korjaus- ja uudishankkeissa. Suuri osa rakentamisen kiertotalouden potentiaalista hyödynnetään tai hukataan hankkeen alussa. Avullamme hankkeesi toimii edelläkävijänä rakentamisen kiertotalouden toteuttamisessa. Lisäät omaa ja tiimisi asiantuntemusta kiertotalouden mukaisesta rakentamisesta. Autamme materiaalitehokkuuden parantamisessa, purettavien rakennusosien hyödyntämisessä ja työmaan kierrätysprosentin kasvattamisessa. Meiltä löydät asiantuntijat myös esimerkiksi vähähiiliseen rakennuttamiseen, materiaalien hiilijalanjäljen optimointiin ja hiilijalanjälkilaskentaan.

Adapteo Finland Oy:n modulaarinen rakennusjärjestelmä

PalveluTuote/ materiaali
Adapteo rakentaa rakennuksia moduuleista, joka järjestelmänä kehitetty Adapteon toimesta. Modulaarinen rakennusjärjestelmä mahdollistaa rakennuksien pienentämisen, laajentamisen tai siirtämisen useaan kertaan moduulin elinkaaren aikana. Eli yksi noin 30m2 moduuli voi toimia esim. 5 vuotta Helsingissä päväkodin osana, josta siirtyä Ouluun 10 vuodeksi koulun osaksi ja vielä useaan otteeseen kuntotarkastuksen ja kunnossapidon myötä jatkokäyttöön toimistoon tai muuhun. Kiertotalouden toteutumisen mahdollistaa hyvin suunniteltu ja tehtaalla valmiiksi muuntojoustavaksi rakenneratkaisuiltaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan valmiiksi tehty moduuliosa. Kuljetettavuus, korjattavuus ja muokattavuus on huomioitu moduulin käyttökohteesta toiseen kierrättämisen kannalta optimaaliseksi.

AFRY:n asiantuntijapalvelut

Palvelu
Kiertotalous on kokonaisvaltainen talousjärjestelmän murros ja edellyttää laaja-alaista yhteistyötä. Myös meillä AFRYllä kiertotalouspalvelut toteutetaan pääsääntöisesti monialaisista asiantuntijoista koottavilla tiimeillä. Monipuoliset asiantuntijapalvelumme auttavat julkisen ja yksityisen sektorin asiakkaita ottamaan seuraavan askeleen kiertotaloudessa.

Amomatic-asfalttiasemat

AsfalttiTuote/ materiaali
Amomatic tarjoaa asfaltin kierrätykseen laitteistoja ja ratkaisuja, jotka on suunniteltu hyödyttämään sekä valmistajaa että ympäristöä. Asfaltin kierrätykseen suunnitellut laitteistot ovat helposti liikuteltavia ja ne voidaan liittää myös jo pystytettyihin asfalttiasemiin. Kierrätyslaitteistojen lisäksi tarjontaan kuuluvat uusimmat sovellukset vanhan asfalttimassan elvyttämiseen.

Betoroc-betonimurske

BetoniTuote/ materiaali
Betoroc on CE-merkitty Ruduksen kehittämä uusiomateriaali. Betoroc-murskeella voidaan korvata parhaita luonnon sora- ja kalliomurskeita rakenteiden kantavissa ja jakavissa kerroksissa sekä erilaisissa täytöissä. Betonimurskeen raaka-aine on peräisin rakennustyömailta, purkutyömailta tai betoniteollisuudesta. Käytännössä suurin osa Betoroc-murskeesta käytetään luonnon maa- ja kiviainesten tavoin. Betoroc-murskeella on lujittuneena mahdollisuus saavuttaa parempia kantavuuksia kuin vastaavalla kalliomurskeella.

BitumenMix-bitumikaterouhe

BitumiTuote/ materiaaliVesikatteet
Kierrätysprosessissa bitumikattohuopa muunnetaan raakamateriaaliksi, joka voidaan kierrättää 100 %. Materiaalista valmistetaan asfalttia, ja parhaimmillaan pystytään korvaamaan puolet neitseellisestä bitumista asfalttimassassa. Yhtiön BitumenMix-bitumikaterouhe on hyväksytty käytettäväksi väylärakentamisessa.

Cireco Finland Oy:n asiantuntijapalvelut

Palvelu
Toteutamme kumppaneidemme kanssa toimivia ja laadukkaita aluekehittämis- ja infrahankkeita, jotka perustuvat päästöttömyyteen, puhtaisiin materiaaleihin sekä resursseja säästävään suunnitteluun kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Meille laatu tarkoittaa ratkaisuja ja palveluja, jotka kestävät aikaa ja vastaavat ajan myötä muuttuviin tarpeisiin. Korkean laadun varmistamme avoimuudella, kokonaisuuksien optimoinnilla ja parhaalla mahdollisella yhteistyöverkostolla.

DeleKivi-betonimurske

BetoniTiilet ja harkotTuote/ materiaali
DeleKivi on Deleten valmistama uusiokiviaines, jonka pääasiallinen raaka-aine on rakennusten purkamisessa syntyvä betoni- ja tiilijäte. Se on CE-merkitty sekä rekisteröity tuotemerkki. DeleKivellä voidaan korvata neitseellistä, esimerkiksi kalliosta louhittua ja murskattua materiaalia, ja näin ollen se on varteenotettava vaihtoehto rakentamisen kiertotalouden näkökulmasta.

Deleten WASTE-sisustustuotteet

KalusteetTuote/ materiaali
Waste-tuotteet ovat sisustusesineitä, huonekaluja, lamppuja ja valaisimia sekä muita tuotteita, jotka on valmistettu Deleten purkutyömaiden purkumateriaalista. Osa tuotteista on huolellisen puhdistuksen ja korjauksen jälkeen käyttövalmiita. Osa vaatii enemmän työtä ja ehkä myös tuunausta.

Demorock-betonimurske

BetoniTuote/ materiaali
Demorock®-murske on maanrakennukseen tarkoitettua betonimursketta, joka valmistetaan rakennusten purusta saatavasta betonista. Lajitteleva purku ja oikea murskaustekniikka takaavat sen, että betonin sekaan ei pääse sinne kuulumattomia materiaaleja. Demorock®-murske on CE-merkittyä. Se soveltuu käytettäväksi lukuisissa eri maanrakennuskohteissa kuten tie- ja väylärakentamisessa, pysäköintialueilla, teollisuus- ja varastointikentillä sekä ratapihoilla.

Dr. Schutz® Floor Remake -lattiakunnostusmenetelmä

PintamateriaalitTuote/ materiaali
Floor Remake on kestävä ja ympäristöä säästävä lattiapinnoitusmenetelmä, joka soveltuu PVC, linoleumi, kumi, kivi, epoksi ja muille koville lattioille. Menetelmä koostuu PU-Color väripinnoitteesta ja läpinäkyvästä PU NEO pintalakasta. Asennus tehdään kolmessa vaiheessa. Ensin lattia pestään perusteellisesti, jonka jälkeen se vielä hiotaan. Sen jälkeen, kun lattia on kuivunut, se pinnoitetaan PU-Color väripinnoitteella. Monipuoliset tekniikat mahdollistavat lattioille yksilöllisen ulkonäön. Lopuksi lattia suojataan kestävällä PU NEO -pintalakalla, joka on maailman ensimmäinen pintalakka, joka ei sisällä liuottimia tai isosyanaatteja.

Durat Kierto -konsepti

KalusteetMuoviTuote/ materiaali
Durat Kierto -konsepti on askel kohti kokonaisvaltaista kiertotaloutta ja suljettua materiaalin kiertoa. Durat Kierto -palvelun kautta yritys ostaa takaisin kaikki käytöstä poistuvat Durat-tuotteet, kunnostaa ne ja myy Kierto-tuotteina uudelleen tai murskaa ne uuden Duratin materiaaliksi.

Durat-komposiittimateriaali

MuoviTuote/ materiaali
Suomalainen Durat on ympäristöä säästävä komposiittimateriaali, joka sisältää noin 30 % uusiomuovia ja on 100 %:sti kierrätettävissä. Duratista valmistetaan muun muassa äärimmäisen kestäviä tasoja, altaita ja kalusteita sekä yksityisiin että julkisiin tiloihin.

Eco Scandicin regeneroitu kylmäaine

KylmäaineetPalveluTuote/ materiaali
Jäähdytys- ja lämmityslaitteissa olevat kylmäaineet (F-kaasut) ovat neljänneksi merkittävin yksittäinen kasvihuonekaasupäästöjen lähde Suomessa. Kiertotalousmallimme avulla, kierrättämällä F-kaasut uudenveroiseksi tuotteeksi, vähennetään merkittävästi vaarallisen jätteen syntymistä ja uuden kylmäaineen louhinnasta ja valmistuksesta aiheutuvia CO2-päästöjä. Uudenveroiseksi kierrätetty (regeneroitu) kylmäaineemme talteenotetaan raaka-aineena Pohjoismaista ja käsitellään Helsingissä, alalla hyväksyttyjen kansainvälisten standardien mukaisesti.

Ecolan Infra® – maarakentamisen uusiomateriaalit

Kiviainekset ja soratTuote/ materiaali
Ecolan® Infra kevytkiviainesten ja sideaineiden valmistuksessa käytetään teollisuuden sivuvirtoja.

Eko-expert puhallusvilla

LämmöneristeetTuote/ materiaali
Käyttökelpoista puhallusvillaa voidaan suurtehoimuroida ja samalla pakata ne talteen muovitettuihin paaleihin myöhempää puhallusta varten joko samaan kohteeseen tai muualle. Puhallusvillaa voidaan myös siirtää samalla työmaalla jopa rakennuksen yläpohjasta toiseen. Samoin villalevyjä voidaan kerätä tai kierrättää kohteessa. Ne voidaan työmaan välivarastoinnin kautta työntää EkoCollect-konttiin, joka rouhii ne puhallusvillaksi, josta se on edelleen puhallettavissa. Välitön uusiokäyttö onnistuu kuidutinpuhaltimella.

Ekovilla

LämmöneristeetTuote/ materiaali
Ekovilla on uusiutuvasta luonnonmateriaalista, kierrätetystä puukuidusta esimerkiksi sanomalehdistä, valmistettu lämmöneriste, joka tarjoaa monipuoliset ratkaisut tehokkaaseen ja kestävään eristämiseen.

Ethica Oy:n kiertotalouspalvelut

Palvelu
Kiertotalouden mukaisten asumis- ja työympäristöjen luominen mahdollistaa kaupunkien ilmastotavoitteiden saavuttamisen. Kiertotalouden toimintamallit tuovat kestävää lisäarvoa myös rakennetun ympäristön käyttäjille eli asukkaille, työntekijöille ja paikallisille yrityksille ja nostavat kohteiden arvoa.

Fagerhult Multilume Re:Think

KalusteetTuote/ materiaali
Julkisiin tiloihin, kuten toimisto- ja koulurakennukset, tarkoitettu Fagerhult Multilume Re:Think -valaisin on ensimmäisiä kiertotalousratkaisua tukevia moduulivalaisimia. Moduulivalaisin (ns. 600x600) on yleisimpiä julkisissa tiloissa käytettäviä valaisintyyppejä.

Geopolymeeriä betonin sijasta

BetoniKalusteetTuote/ materiaali
Keko Geopolymeerit Oy kehittää ympäristöystävällistä geopolymeeribetonia, jossa hyödynnetään raaka-aineena kiertotalouden materiaaleja. Voimme hyödyntää tuotteissamme esim. mineraalivillajätettä, terästeollisuuden kuonia, energiantuotannon tuhkia sekä kierrätettyä kiviainesta. Tällä hetkellä valmistamme geopolymeeribetonista asiakkaan toiveiden mukaan muotoiltuja betonituotteita esim.ulkokalusteita (penkkejä, pöytiä, istutusaltaita, pyörätelineitä) sekä infratuotteita (ajoesteet).

Granlund Oy:n asiantuntijapalvelut

Palvelu
Kiertotalous on tulevaisuuden uusi normaali; se on tehokas keino minimoida kiinteistö- ja rakennussektorin negatiivisia ilmasto- ja muita ympäristövaikutuksia sekä synnyttää positiivista kädenjälkeä ja uusia innovaatiota. Meidän mielestämme kaikkien resurssien tulee kiertää mahdollisimman tehokkaasti, on kyse sitten energiasta tai materiaalista. Meidän granlundilaisten vahva osaaminen ja monipuolinen kokemus rakentamisen palveluiden, elinkaari- ja hiilijalanjälkiohjauksen sekä energiaratkaisujen saralla tuottaa toimivan pohjan uusien kiertotalousratkaisujen luomiseen. Näemme tärkeänä, että kaikissa hankkeissa lopputuloksen on aina ensisijaisesti olla toimiva, turvallinen ja pitkäaikainen ja että kiertotalousnäkökulmat saadaan sulautettua luontevaksi osaksi asiakkaan normaalia toimintaa.

Gyproc-levyt

KipsilevytTuote/ materiaali
Uusia Gyproc-levyjä valmistettaessa voidaan seokseen lisätä myös kierrätyskipsiä. Puhtaan kipsilevyjakeen palauttaminen Gyprocin tehtaalle Kirkkonummelle on osa rakennusalanyritysten ympäristönhallintaa ja auttaa säästämään jätekustannuksissa.

Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy:n asiantuntijapalvelut

Palvelu
Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy on Helsingissä vuonna 1956 perustettu suunnittelutoimisto, jolla on yli 60 vuoden kokemus rakenne-, arkkitehtuuri- ja korjaussuunnittelusta. Nykyään olemme erikoistuneet perinteisen rakennesuunnittelun lisäksi monipuolisesti korjausrakentamiseen hankesuunnittelusta toteutussunnitteluun sekä erityylisten ja -ikäisten julkisivujen ja rakennusten kuntotutkimuksiin. Kiertotaloutta voidaan toteuttaa systemaattisilla kuntitutkimuksilla jolloin voidaan toteuttaa oikein mitoitettu vanhaa rakennusta kunnioittava korjaaminen.

Isover-lasivilla

LämmöneristeetLasiTuote/ materiaali
Lasivillan valmistuksella suuri osa Suomen lasijätteestä saadaan uusiokäyttöön.

Kalvomuovien erilliskeräyksen työmaa-oppaat (video)

Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen tavoitteena on lisätä rakentamisen toimitusketjussa ja rakentamisessa käytettyjen kalvomuovien erilliskeräystä ja parantaa niiden kierrätyksen valmistelua, tehostaa kalvomuovien uudelleenkäyttöä ja kierrätystä, lisätä kierrätysmateriaaleista valmistettujen muovien käyttöä rakentamisen toimitusketjussa ja rakentamisessa, optimoida ja vähentää ympäristön kannalta kestävästi kalvomuovien kulutusta ja lisätä kierrätettyjen kalvomuovien käyttöä kalvomuovien tuotannossa.

Kalvomuovien lajitteluohje

Yhteen paikkaan kerättynä ohjeet kalvomuovien lajittelua varten. Julistetta voi käyttää muistin tueksi ja omien muistiinpanojen tekemiseksi.

Kalvomuovin kierrätysopas

Ooppaan tavoitteena on antaa keinoja kalvomuovien erilliskeräyksen järjestämiseen talonrakentamisen hankkeissa ja työmailla. Opas tarjoaa tietoa erilliskeräyksen mahdollistavaan työmaan jätehuollon toteuttamiseen sekä keinoja erityisesti kalvomuovien erilliskeräykseen. Oppaan käytännöt soveltuvat uudis- ja korjausrakentamisen hankkeisiin sekä työmaille, ja se on suunnattu erityisesti työmaan jätehuollon suunnittelusta vastaaville henkilöille.

Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiotuotemallisto

KalusteetTuote/ materiaali
Plan B on Kierrätyskeskuksen uniikkien uusiotuotteiden mallisto ja verstas. Tuoteperheeseen kuuluvat erilaiset ekologisesti ja eettisesti tuotetut huonekalut ja sisustustuotteet sekä vaatteet ja asusteet. Tilauksesta Plan B verhoilee yrityksien ja yksityishenkilöiden huonekaluja ja tuottaa yrityksien ylijäämämateriaaleista liikelahjoja. Plan B on laadukasta kotimaista käsityötä.

Kuljetusrinki Oy:n ympäristönhuoltopalvelut

Palvelu
Kuljetusrinki Oy on 30-vuotias perheyritys, joka tuottaa ympäristönhuoltopalveluita meille ja tuleville sukupolville. Tärkeimpinä arvoina toimintaamme ohjaa vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöasiat. Kuljetusrinki Oy palvelee pääkaupunkiseudulla n.40 ammattilaisen voimin. Tarjoamme palveluitamme rakennustyömaille, kauppaan ja teollisuuteen sekä kiinteistöille ja huoltoliikkeille. Käytössämme on nykyaikainen kalusto keräysvälineineen, sekä kaksi omaa materiaalien lajittelukeskusta. Pystymme kierrättämään lähes kaikki materiaalit hyötykäyttöön yhdessä valikoidun yhteistyöverkostomme kanssa.

L&T Kierrätyspuu-palvelu

PuutuotteetTuote/ materiaali
Rakennustyömailla yleisesti kierrätetään vain 20-30 prosenttia syntyvistä jätteistä. Vuoteen 2020 mennessä materiaalina tulisi hyödyntää 70 prosenttia. Tavoite voidaan saavuttaa kierrätyspuun avulla. Kierrätyspuu hyödynnetään materiaalina eli kierrätetään polton sijaan.

Laattapiste Interface

PintamateriaalitTuote/ materiaali
Interfacen valmistamat tekstiili- ja vinyylilaatat ovat hiilineutraaleja koko laskennallisen elinkaarensa ajan. Tekstiililaatat voidaan kierrättää täysin, ja tuotteesta riippuen niiden nukassa käytetään jopa pelkkää kierrätysmateriaalia

Leca-sora

LämmöneristeetTuote/ materiaali
Luonnonsavesta polttamalla valmistettava Leca-sora on täysin kierrätettävä materiaali. Leca®-sora on tehty tuoreesta savesta, jota on esikäsitelty ja poltettu korkeassa lämpötilassa. 1 m³:sta tuoretta savea saadaan 5 m³ kestävää kevytsoraa. Savi on tässä mittakaavassa loputon luonnonvara. Käytön jälkeen savialueet maisemoidaan luontokohteiksi.

Lumir Oy:n akustiikkaratkaisut

PintamateriaalitTuote/ materiaali
Lumir kehittää ja valmistaa kiertotalouden mukaisia akustiikkaratkaisuja. Akustiikkaratkaisut pohjautuvat Lumirin kehittämään biokuitupohjaiseen pinnoitteeseen. Pinnoite koostuu pääosian kasvipohjaisista raaka-aineista, jotka toimivat hiilinieluna ja sillä voidaan korvata useita synteettisiä materiaaleja, kuten maalit ja tasoitteet.

Luomoan väliseinä- ja tilanjakoratkaisut

Tuote/ materiaali
Luomoa tarjoaa kestäviä ratkaisuita sisärakentamiseen. Luomon tuotteilla kuten helposti asennettavilla väliseinä- ja tilanjakoratkaisuilla voidaan lisätä rakennusten muuntojoustavuutta nopeasti pienillä korjauksilla. Muuntojoustavuuden lisääntyminen mahdollistaa rakennuksille pitemmän elinkaaren ja nostaa tilojen käyttötehokkuutta. Kaikki tuotteet ovat Suomessa valmistettuja ja kierrätettävissä lajikkeittain. Tuotteiden modulaarisilla ratkaisuilla käytettävyys on korkea.

Martela Lifecycle -kalustepalvelu

KalusteetTuote/ materiaali
Martela Lifecycle -elinkaarimallissa työympäristöä lähestytään kattavan kokonaisajattelun kautta, jolloin toimitilasta, kalusteista ja ihmisistä pidetään huolta. Martela toteuttaa suunnittelun hyödyntäen mahdollisuuksien mukaan olemassa olevia kalusteita, toimittaa uudet kalusteet ja kierrättää uudelleenkäyttöön tarpeettomiksi käyneet.

Materiaalitori

Palvelu
Materiaalitori on kohtaamispaikka jätteiden ja sivuvirtojen tuottajille ja hyödyntäjille. Ilmoita materiaaleista ja palveluista maksuttomasti!

Peikko – Delta Beam Green

DELTABEAM® Green on Peikon uusi ympäristöystävällisempi liittopalkkiversio. Ympäristövaikutukset on todennettu verifioidulla ympäristöselosteella, EPD:llä, jonka perusteella voidaan laskea projektikohtaiset CO2 -päästöt. Yli 90 % valmistuksessa käytettävistä materiaaleista on kierrätetty ja logistiikka on järjestetty Pohjoismaissa ympäristöystävällisemmällä tavalla.

Purkukohteen irtaimisto myyntiin

Palvelu
SATO järjesti yhteistyössä Kierrätyskeskuksen kanssa purkupäätöksen saaneessa asuinkohteessa kiertotaloustapahtuman, jossa myytiin purkukohteen irtaimistoa. Tarjolla oli edullisia löytöjä 70-luvulla rakennetuista asuintaloista: valaisimia, peilejä, hanoja, kuivaustelineitä, naulakoita ja paljon muuta. Toimivia kodinkoneita jaettiin maksutta. Myös pihakasvit olivat kaupan.

Ramboll Finland Oy:n asiantuntijapalvelut

Palvelu
Kiertotaloudessa materiaalit ja arvo pidetään kierrossa mahdollisimman pitkään. Kiertotalous ei ole meillä erillinen tuote tai ratkaisu, vaan ajattelutapa, joka ohjaa kaikkea suunnittelua. Vauhditamme yhteiskunnan kehittymistä resurssiviisaammaksi ja autamme asiakkaitamme löytämään kiertotaloudesta uudenlaisia liiketoiminnan mahdollisuuksia. Laajan osaamisemme avulla tehostamme materiaalivirtoja, tuomme elinkaariajattelun rakennushankkeisiin ja suunnittelemme jätteen pois määrittelemällä sille arvon. Tarjoamme myös käytännön työkaluja resurssitehokkuuden arviointiin.

Recikla Oy:n kierrätysbetonimurske

AsfalttiBetoniTiilet ja harkotTuote/ materiaali
Recikla Oy vastaanottaa kierrätettävää betonia sekä tiiltä ja asfalttia Turun talousalueelta. Kierrätysbetoni lajitellaan eri kategorioihin materiaalisisällön ja koon perusteella. Kierrätykseen tuotava betoni tai muu kiviaines ei saa sisältää haitta-aineita kuten esimerkiksi öljyä. Kierrätykseen kelpaavaa tiiltä ovat esimerkiksi poltetut tiilet, kalkkihiekkatiilet sekä kattotiilet. Myös puhdas asfaltti pystytään hyödyntämään uuden asfaltin raaka-aineena.

RENOLIT ALKORPLAN PVC kate – täysin kierrätettävä vesikatemateriaali

Tuote/ materiaaliVesikatteet
RENOLIT ALKORPLAN vesikatteet ovat tunnettuja markkinoilla kestävyydestään, luotettavuudestaan ja monipuolisuudestaan. Näiden ominaisuuksien lisäksi ne ovat erittäin ympäristöystävällisiä ja täysin kierrätettäviä. PVC vesikatteiden pitkäikäisyys yhdistettynä kierrätettävyyteen tekevät katteista erittäin ympäristöystävällisiä. PVC has one of the lowest energetic costs for the production. The longevity of PVC-P roof waterproofing membranes combined with easy recycling possibilities, and the fact that the basic raw material PVC  is made by 57% of normal salt, make it very sustainable.

ReRoute Oy:n asiantuntijapalvelut

Palvelu
Reroute tekee kiertotaloudesta totta toimimalla monipuolisena kestävien toteutusmallien asiantuntijana ja käytännön osaajana. Reroute Oy on syntynyt intohimosta kiertotalouteen ja rakennettuun ympäristöön. Kestävää tulevaisuutta ei rakenneta yksin, vaan yhteistyön ja verkoston voimalla, ja Reroute toimii linkkinä eri osapuolten ja resurssitehokkaiden ratkaisujen välillä.

Retex Panelsin rakennuslevytuotteet ja -paneelit

RakennuslevytTuote/ materiaali
Retex tuottaa erilaisia rakennuslevytuotteita ja -paneeleita, joiden pääraaka-aineina toimivat tekstiili-, muovi- ja kumijäte. Tuotteet korvaavat vaneri-, LVL-, OSB- ja muita rakennuslevyjä ja osalla levyistä on kantava tai eristävä ominaisuus. Käyttötarkoituksia ovat rakentaminen, huonekalut ja pakkausmateriaalit.

Sitowisen asiantuntijapalvelut

Palvelu
Laadimme kiertotalousstrategioita ja suunnitelmia yrityksille ja yhteisöille. Selvitämme ja ratkaisemme rakennustuotteisiin ja teollisuuden sivuvirtoihin ja jätejakeisiin liittyviä kiertotaloushaasteita. Olemme Suomen johtava aluekehityshankkeiden kiertotalouspalveluiden tuottaja. Tuotamme asiakkaan tarpeeseen sopivat massojenhallinnan työkalut sekä massatalouslaskelmat. Sitowisen kehittämät paikkatietoon pohjautuvat massojenhallinnan työkalut tehostavat massojenhallintaa kunnissa, rakennusliikkeissä ja teollisuudessa. Rakennetun ympäristön jalanjälki on valtava. Me otamme vastuumme sen suitsimisessa vakavasti. Haluamme olla vastuullisin kumppani ja auttaa asiakkaitamme ylittämään tavoitteensa. Kiertotalouden palveluitamme täydentävätkin kattavat elinkaariarviointiin ja hiilijalanjäljen laskentaan liittyvät palvelut.

Spolia Design Oy:n asiantuntijapalvelut

Palvelu
Spolia Design Oy on purettujen materiaalien uudelleen käyttöön erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka suunnittelee cleantech-rakennushankkeita. Organisaatio tarjoaa kiertotalouden asiantuntijapalveluita erilaisiin rakennushankkeisiin hankesuunnittelussa ja tarjoavat osaamista suunnittelun tueksi kehitettäessä asennusmenetelmiä, jotka mahdollistavat paremman elinkaarenaikaisen muuntojoustavuuden sekä lopulta rakennusosien purkamisen entistä ehjempinä. Lisäksi Spolia kehittää uusia innovatiivisia purkuteknologioita, joiden avulla eri rakennusosat säilyttävät uudelleenkäyttöarvonsa sekä tekee purkusuunnittelua, jossa pyritään kierrätys- ja uudelleenkäyttöasteen maksimointiin.

Tiileri – Lämpökivi

Tiilet ja harkotTuote/ materiaali
Tiilerin lämpökivi on noin kuusi kertaa perustiiltä suurempi tiili, jonka raaka-aineesta 85 % on puhdasta tiilimursketta, joka on tehty käyttämättömistä tiilistä. Lämpökivi painaa noin 15 kiloa ja on tiheämpää kuin perustiili. Sillä on hyvä lämmönvarauskyky, joten se soveltuu erityisesti pinnoitettavien tulisijojen kuoreen. Lämpökivellä tehty pinta voidaan rapata, laatoittaa tai maalata.

Työkalut palveluna Hilti Oy:ltä

PalveluTuote/ materiaali
Voimme tarjota kaikki valikoimassamme olevat työkalut (sähkö- ja akkutyökalut) varusteineen palveluna niin, että niille on sovittu yhdessä käyttöaika, jonka ajan me ylläpidämme ja korjaamme kalustoa ja sen päättyessä kalusto kerätään takaisin ja kierrätetään. Tuotamme luonnollisesti myös tiedon siitä, kuinka suuri osa materiaalista päätyi kierrätyksen kautta uusiokäyttöön. Lyhyesti ja ytimekkäästi - voimme tarjota työkalut linjatalous mallin sijasta kiertotalousmallilla - optimoidulla elinkaarella jonka aikana tehdään korjauksia ja joka päättyy kierrätykseen todennetulla tavalla

Uusioaines-vaahtolasi

LämmöneristeetLasiTuote/ materiaali
Vaahtolasimurske on kevennys- ja eristemateriaali, jota voidaan käyttää monipuolisesti erilaisissa infra- ja talonrakentamisen rakenneratkaisuissa. Markkinoiden ainoa ekologisesti kestävä murskevaihtoehto alentaa rakennusprojektin kokonaiskustannuksia.

Weladon asiantuntijapalvelut

Palvelu
Welado on riippumaton rakennetun ympäristön asiantuntija ja suunnannäyttäjä. Huomioimme rakentamisen vaikutukset ympäristöön koko elinkaaren ajan kiertotalouden periaatteiden mukaisesti edistämällä luonnonvaroja säästävää materiaalien käyttöä, vähentämällä syntyvien päästöjen ja jätteiden määrää sekä uudelleenkäyttämällä ja kierrättämällä käytöstä poistuvia materiaaleja niihin sitoutuneen arvon pitämiseksi taloudessa mahdollisimman pitkään. Meidän weladolaisten mottona on ”yhdessä rakentuu enemmän” ja monipuoliset kiertotalouden asiantuntijapalvelumme ja hankintaosaamisemme rakennuttajakonsultteina auttavat asiakkaitamme huomioimaan ympäristön entistä paremmin rakennetun ympäristön elinkaaren aikaisen hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja yhteisen hiilikädenjälkemme kasvattamiseksi.

Wimaon komposiitti

MuoviTuote/ materiaali
Uusien, ekologisesta komposiitista valmistettujen tuotteiden valmistaminen. Patentoitu teknologia mahdollistaa erilaisten vaikeasti kierrätettävien materiaalien tehokkaan hyödyntämisen uusien tuotteiden valmistamisessa.

Woodion puukomposiitti

PuutuotteetTuote/ materiaali
Woodio valmistaa puukomposiitista lavuaareja, kylpyammeita ja muita tarvikkeita kylpyhuoneeseen. Puukomposiitti on yhtiön oma innovaatio. Komposiitista 80 % on puuta, mikä koostuu metsäteollisuudelta yli jäävästä puuhakkeesta.

Ytekki Oy:n asiantuntijapalvelut

Palvelu
Ytekki Oy on vuonna 2007 perustettu ja vuoden 2016 lopulla toimintansa uudelleen käynnistänyt asiantuntijapalveluita tarjoava yritys. Tavoitteena on vaikuttaa yhteiskunnan suunnan muuttamiseen läpivirtaustaloudesta kiertotalouteen, jossa resursseja ja materiaaleja käytetään tehokkaasti ja luonnonvaroja säästetään materiaalitehokkuudella sekä jäte- ja sivutuotemateriaalien korkeatasoisella hyödyntämisellä.